Difference between revisions of "2014/04/Genetische testen in de praktijk"

From wikilab
Jump to: navigation, search
(Programma)
(Tag: visualeditor)
Line 4: Line 4:
 
| colspan="2" | Beste collega,
 
| colspan="2" | Beste collega,
  
We vergasten u opnieuw op een bijscholing in ons auditorium. '''Frank Coopman''' verbonden aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen UGent vertelt over de huidige mogelijkheden van '''genetische testen in de dierenartsenpraktijk''', niet alleen als tool in de fokbegeleiding maar ook als diagnosemiddel.
+
U betoonde interesse in de lezing van '''Frank Coopman''' verbonden aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen UGent over de huidige mogelijkheden van '''genetische testen in de dierenartsenpraktijk''', niet alleen als tool in de fokbegeleiding maar ook als diagnosemiddel. Maar kon er helaas niet bijzijn. '''Goed nieuws:''' we organiseren een derde sessie op '''dinsdag 17 juni'''.
  
 
|-
 
|-
Line 39: Line 39:
  
 
==Inschrijven==
 
==Inschrijven==
U kan zich inschrijven via deze [https://docs.google.com/forms/d/1rx6XYDEOHjXMB9XI80frxor2ieiu8cyana9eoI0M85c/viewform link]. De plaatsen zijn beperkt tot 20 deelnemers. Snel zijn is dus de boodschap!
+
U kan zich inschrijven via deze [https://docs.google.com/forms/d/1rx6XYDEOHjXMB9XI80frxor2ieiu8cyana9eoI0M85c/viewform link].  
 
|}
 
|}

Revision as of 22:41, 27 May 2014


Zoolyx banner.png

Beste collega,

U betoonde interesse in de lezing van Frank Coopman verbonden aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen UGent over de huidige mogelijkheden van genetische testen in de dierenartsenpraktijk, niet alleen als tool in de fokbegeleiding maar ook als diagnosemiddel. Maar kon er helaas niet bijzijn. Goed nieuws: we organiseren een derde sessie op dinsdag 17 juni.

Dna dog geek.jpg

De klassieke manier van ras per ras en aandoening per aandoening een genetische test te ontwikkelen en valideren wordt stilaan verlaten. Huidige technieken concentreren zich op onrechtstreeks maar en masse het genetisch materiaal te linken aan aandoeningen en eigenschappen. In een niet zo verre toekomst zal het bovendien mogelijk zijn het volledige genoom van elk individu te screenen en zijn eigenschappen en ziektepredispositie in kaart te brengen. En dit voor een aanvaardbare prijs. Hoe, en hoe ver het hier allemaal mee zit, verneemt u op 6 of 13 mei.

Programma

11:00-12:00 Introductie over de basisprincipes van veterinaire genetica
12:00-12:15 Pauze met broodjes en drank
12:15-13:15 Gebruik van combinatiepakketten in de algemene rasverbetering: rol van de dierenarts in de fokbegeleiding
13:15-14:15 Gebruik van genetische testen als diagnostische test in de dagdagelijkse praktijk

Waar

In het auditorium bij Zoolyx, Zonnestraat 3, 9300 Aalst. Parkeren kan recht tegenover het labo in de Kroonparking.

Routeplanner

Bijscholingspunten

Erkenning werd aangevraagd bij de Orde der dierenartsen. Onder voorbehoud van erkenning levert dit 3 EBP op, in het andere geval 3 BP.

Inschrijven

U kan zich inschrijven via deze link.